Ons volkstuinhuisje

Van Kooten Tuin en Buiten Leven

Hoe het begon

Familie Van Huisstede uit Schiedam heeft een gave blokhut laten plaatsen op de volkstuinvereniging: “We wilden graag een blokhut laten plaatsen waar we een leuk optrekje van konden maken. Van Kooten stond op de website van de volkstuinvereniging als preferred supplier, anderen waren al erg tevreden geweest en adviseerden dit aan ons.” Een belangrijk punt voor Van Huisstede is dat er rekening gehouden wordt met de aanleverroute. "Er zijn beperkingen op het terrein, smalle tuinpaden en er is een maximale doorrijhoogte van 3,1 meter. Van Kooten kon hieraan voldoen.”

Ontwerp aanpassen

Er is zoveel keus en toch was er één type dat Van Huisstede direct aansprak. “Type Hildegard gaf mij meer het bungalow-idee dan een Oostenrijkse blokhut. Het is een modernere uitvoering met mooie shutters, grote ramen en openslaande deuren, dit past perfect bij wat ik zocht.” Van Huisstede had zelf nog wel wat wensen om het verblijf echt te maken zoals zij in gedachten had. Er moest namelijk ook een ruimte en mogelijkheid zijn voor een keuken en kleine badkamer, zodat het bewoonbaar zou zijn. “We konden het ontwerp zo aan laten passen dat er een extra raam bij de keuken en een klein, te openen raampje in de badkamer mogelijk was.”

Monteurs denken met je mee

Het contact is voor Van Huisstede prima verlopen. “We hebben altijd alle vragen kunnen stellen en Hugo heeft altijd goed zijn best gedaan om die te beantwoorden.” Ook de monteurs stelden haar niet teleur. “Van Maarten en Jeroen hebben we tal van handige tips gekregen voor de inrichting. Ze hebben uitermate goed werk geleverd door onze isolatie onder de latten te leggen waarop de houten vloer werd gemonteerd. Omdat de vloer daardoor wellicht te hoog zou worden voor de deuren, hebben ze de latten allemaal doormidden gezaagd”, zegt Van Huisstede enthousiast. Een fijne samenwerking, zo blijkt.

Binnen anderhalve dag was de blokhut al klaar voor gebruik. Er was besloten om de montage in de handen te laten van de vakmensen vanuit Van Kooten. “In anderhalve dag hadden wij dit zelf nooit af kunnen krijgen.” De monteurs hebben alles op alles gezet om ook deze klus netjes en vlot af te kunnen ronden.

“We wilden een keuken en badkamer aanbrengen in het huis. Gelukkig kregen we op tijd van Maarten en Jeroen te horen dat je door het in elkaar zakken van de balken, rekening moet houden voor inzakking van het huis van zeker 2,5 centimeter.” Er zijn speciale beugels die je kunt gebruiken om muren en installaties vast te zetten. Helaas waren deze niet voorhanden bij ons. “Die moesten worden besteld. We hadden dat graag van tevoren geweten zodat we deze ook direct hadden kunnen bestellen.”

Soepel en professioneel

"Al met al ben ik zeer tevreden over de service en kwaliteit van Van Kooten Tuin & Buiten Leven. Het hele proces verliep soepel en professioneel en het resultaat mag er zeker zijn. Ik kan Van Kooten dan ook van harte aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een buitenverblijf. En stiekem doe ik dat al”, zegt Van Huisstede tevreden.

Van Kooten Tuin en Buiten Leven
Van Kooten Tuin en Buiten Leven
Lees meer