Van tekening naar tuin: een uniek chalet in Zwijndrecht

Van Kooten Tuin en Buiten Leven

Bij Van Kooten Tuin & Buiten Leven houden we van uitdagende projecten, en dit maatwerk chalet in Zwijndrecht was er zo eentje. Van een eerste idee op papier tot een sfeervol houten huis in de achtertuin, we zijn blij dat we dit project tot leven mochten brengen. Zo veranderden we Zwijndrecht in Klein Zwitserland!

Een chalet met karakter

Dit chalet is niet zomaar een standaard bouwpakket. Gemaakt van stevig vurenhout, dat onder hoge druk is geïmpregneerd, heeft het een warme uitstraling die perfect past in de groene omgeving. Met dikke wanden van 68 mm voelt het robuust en veilig aan, en ziet het er allemaal nog gezelliger uit. Want zeg nou zelf, wie ziet zichzelf niet heerlijk genieten op deze bank met een goed boek? Je waant je direct op vakantie!

De ramen en deuren zijn een verhaal apart. Ze zijn uitgevoerd met dubbelglas en zorgen er zo dat het binnen lekker warm en knus blijft. Ideaal voor de winter, al kan uiteraard het hele jaar van dit prachtige chalet genoten worden.

Slimme details en comfort

Wat dit chalet echt bijzonder maakt, zijn de kleine, doordachte details. Zo is het dak sterk genoeg om zonnepanelen te dragen, wat de toekomstige energiezuinigheid ten goede komt. De vaste luikpanelen voegen een speels element toe aan de buitenkant, terwijl het ruime terras een uitnodigende plek is om van de buitenlucht te genieten.

Binnen heeft het chalet alles wat je nodig hebt. Een vide met trapladder voegt extra ruimte toe, en de houten binnenvloer zorgt voor een warm, natuurlijk gevoel. We hebben ervoor gezorgd dat elk detail klopt, van de hoekverbindingen tot de zinken dakgoten.

Het bouwproces

Het monteren van zo'n chalet is geen eenvoudige klus, maar met een vlakke ondergrond en een duidelijk plan verliep het vlot. Onze monteurs hebben alles zorgvuldig geplaatst, zodat het chalet stevig en duurzaam is. Natuurlijk hebben we ook aan de afwerking gedacht: van het impregneren van de vloerdelen tot het plaatsen van de laatste schroef.

Jouw droomproject?

Dit chalet in Zwijndrecht is het resultaat van een fijne samenwerking en aandacht voor detail. Ben je geïnspireerd en wil je zelf iets soortgelijks realiseren? Bij Van Kooten Tuin & Buiten Leven denken we graag met je mee. Bij Van Kooten Tuin & Buiten Leven zijn we al jarenlang gespecialiseerd in het produceren van blokhutten en chalets op maat, voor zowel particulieren, bedrijven als woningbouwverenigingen. Of het nu gaat om een kleine berging of een groot recreatiechalet, we hebben de kennis en ervaring om jouw wensen te verwezenlijken.

Ons eigen montageteam staat klaar om jouw project van begin tot eind te verzorgen. Zo kun je met een gerust hart de realisatie van je droomproject aan ons overlaten. Van ontwerp tot montage, wij begeleiden je met enthousiasme en expertise bij elke stap. Laten we samen kijken wat er mogelijk is!

Van Kooten Tuin en Buiten Leven
Van Kooten Tuin en Buiten Leven
Lees meer