Profiteer van de beste deals, online en in de showrooms!

Blokhutten met kapschuurdak

Blokhutten met kapschuurdak

Blokhutten met een kapschuurdak kunnen op veel manieren worden ingezet en zijn te bestellen met alle gewenste opties. Zo kunnen er extra ramen, deuren, luifels, terrasverwarming en nog veel meer opties worden toegevoegd aan de blokhut van uw keuze.

Lees meer... Lees minder...
6 van 6 producten
Sort Descending
  1. Interflex blokhut 6732 - 28 mm - blank
    Interflex 6732 Blokhut 667x320 cm 40 mm vuren blank
    Kapschuurdak Vurenhout 40 mm
    4.044,00
  2. Tuindeco Kukka Blokhut 700x350 cm  40 mm vuren blank
    Tuindeco Kukka Blokhut 700x350 cm 40 mm vuren blank
    Kapschuurdak Vurenhout 40 mm
    Originele prijs 3.839,00 Onze prijs 3.595,00
  3. Interflex blokhut 6732 - 28 mm - gecaot
    Interflex 6732 Blokhut 667x320 cm 40 mm vuren gecoat
    Kapschuurdak Vurenhout 40 mm
    5.819,00
  4. Tuindeco Mokka Blokhut 400x400 cm + luifel 500 cm 40 mm vuren blank
    Tuindeco Mokka Blokhut 400x400 cm + luifel 500 cm 40 mm vuren blank
    Kapschuurdak Vurenhout 40 mm
    5.669,00
  5. blokhut kukka - groen geimpregneerd
    Tuindeco Kukka Blokhut 700x350 cm 40 mm vuren groen geïmpregneerd
    Zadeldak Kapschuurdak Vurenhout 40 mm
    Originele prijs 5.559,00 Onze prijs 4.629,00
  6. Interflex blokhut 6732 - 28 mm - gecaot
    Interflex 6732 Blokhut 667x320 cm 40 mm vuren gecoat
    Kapschuurdak Vurenhout 40 mm
    6.198,00
6 van 6 producten
Sort Descending

Veelgestelde vragen over blokhutten

Wat zijn de vergunningsregels voor blokhutten?

In veel gevallen mag u een blokhut vergunningsvrij plaatsen, zolang deze voldoet aan een aantal voorwaarden. De blokhut mag maximaal 3 meter hoog zijn en moet geplaatst worden op het achtererf. Daarnaast geldt er een maximale oppervlakte, die afhankelijk is van de grootte van uw perceel. Meestal ligt dit tussen de 20 en 60 m².

Belangrijk is ook dat de blokhut niet als woning wordt gebruikt, maar bijvoorbeeld als berging, kantoor of hobbyruimte. Omdat regels per gemeente kunnen verschillen, raden we aan om altijd jouw situatie te controleren via het omgevingsloket. Zo weet u zeker of u een vergunning nodig hebt.

Kan ik een blokhut ook gespiegeld opbouwen?

Ja, bij de meeste blokhutten is het mogelijk om gespiegeld op te bouwen. Dat betekent dat u de overkapping of de deur en het raam aan de andere zijde kunt plaatsen dan in de standaardopstelling. Bij de blokhutten waar dit mogelijk is, staat het duidelijk vermeld binnen de omschrijving.

Kan ik een blokhut ook laten monteren door van Kooten?

Ja, wij bieden een montageservice aan voor blokhutten. Dankzij een groot team van eigen, goed getrainde monteurs met jarenlange ervaring bent u verzekerd van vakwerk. Onze specialisten worden jaarlijks bijgeschoold en zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. We zorgen voor heldere communicatie en nemen alles uit handen, zodat u nergens omkijken naar hebt. 

Neem contact met ons op voor een montage offerte en mogelijke planning.

Kan ik bij van Kooten ook een blokhut op maat laten maken?

Ja, wij bieden ook maatwerk blokhutten. Samen met onze verkoopadviseurs kunt u in één van onze fysieke showrooms een blokhut volledig naar wens samenstellen.

Doet u dit liever online? Vul dan het formulier ‘Blokhut op maat’ in. Hierin geeft u uw wensen door, waarna één van onze ervaren verkoopadviseurs contact met u opneemt om samen de mogelijkheden door te nemen om u verder te helpen.

Hoe bouw ik een blokhut bouwpakket zelf op?

Een blokhut bouwt u zelf op met behulp van een duidelijke handleiding die meegeleverd wordt. Dankzij het voorgefabriceerde bouwpakket is de montage goed te doen, ook als u geen ervaren klusser bent. De meeste onderdelen zijn al op maat gezaagd, waardoor u vooral hoeft te monteren. Blokhutprofielen zijn makkelijk stapelbaar. 

Soms vraagt het bouwen om kleine aanpassingen, zoals het op maat zagen van afwerkdelen of het positioneren van een deur of raam op een andere plek. In veel gevallen kunt u ook de indeling spiegelen of de afwerking naar eigen inzicht aanpassen. Zo bouwt u de blokhut precies zoals jij dat wilt.

Hoe lang gaat een blokhut mee?

Een blokhut gaat gemiddeld 15 tot 25 jaar mee. Bij goede behandeling en regelmatig onderhoud kan de levensduur oplopen tot 25 jaar.

Welke fundering heb ik nodig voor een blokhut?

Een goede fundering is essentieel voor de stabiliteit en levensduur van uw blokhut. De juiste keuze hangt af van het formaat, het gewicht van de blokhut en de ondergrond in uw tuin. Er zijn verschillende manieren om een blokhut stevig te funderen:

Voor lichtere blokhutten of modellen zonder vloer is een vlakke tegelvloer met daarop funderingsbalken vaak voldoende. Funderingsbalken voorkomen dat vocht in de wanden kan trekken. Belangrijk is dat de ondergrond volledig waterpas ligt om verzakking en scheefstand te voorkomen.

Bij blokhutten met een houten vloer worden funderingsbalken ook onder de vloer geplaatst. Deze zorgen voor ventilatie onder het hout en voorkomen dat de onderste wanddelen in contact komen met vocht. Composiet balken zijn duurzaam en onderhoudsvrij, en worden vaak aangeraden bij dikkere wandprofielen.

Een alternatief voor graafwerk of beton storten is het gebruik van een schroeffundering. Grondschroeven worden in de bodem gedraaid en vormen een stabiele fundering, met name bij zachte ondergronden of wanneer er beperkte ruimte is voor traditionele funderingen.

Heeft uw blokhut een overkapping met staanders? Dan worden de staanders op betonpoeren geplaatst. Deze worden ingegraven en vastgezet met cement voor een stevige verankering, zodat uw overkapping bestand is tegen verzakking en windbelasting.

Voor grotere, zwaardere blokhutten of bij intensief gebruik, is een betonplaat de meest duurzame en stabiele oplossing. Hiermee creëert u een vlakke ondergrond met maximale draagkracht.

Weet u niet zeker welke fundering het beste past bij uw situatie? Neem contact op met onze professionals voor persoonlijk advies.

Blokhut kapschuurdak

Het kapschuurdak geeft het gevoel van een overkapping aan uw blokhut. Een kapschuurdak bestaat uit twee tegen elkaar geplaatste hellende dakschilden die elkaar in de nok raken. Een van de twee dakschilden is wat langer dan de ander, waardoor het eruitziet als een kapschuur of overkapping. Dit daktype zien we vooral terug bij hutjes die zijn bedoeld voor het loungen in de tuin en het borrelen met vrienden. Dan zit u gezellig overdekt en open in de tuin. Een kapschuurdak ziet er knus uit en geeft meteen veel sfeer aan de blokhut, zowel van binnen als van buiten.

Extra ruimte in een blokhut met kapschuurdak

Een voordeel van een kapschuurdak is dat er extra ruimte in de blokhut ontstaat. U kunt ervoor kiezen deze ruimte open te laten voor een ruimtelijk gevoel en een prachtig interieur, maar u kunt er ook voor kiezen om er bijvoorbeeld lampen of een heater in te plaatsen voor die extra gezellige, late nachten. Hoe kleiner de hoek waarin de dakschilden tegen elkaar worden geplaatst, hoe hoger de nok en hoe meer extra ruimte er ontstaat.

Dakbedekking en afwatering van een kapschuurdak

Dankzij de nok die de dakschilden creëeren loopt het water netjes naar de zijkanten van de blokhut. Dankzij de afwatering langs de twee zijden van het kapschuurdak zijn er veel verschillende soorten dakbedekking mogelijk. Enkele veelgebruikte opties zijn dakpannen en dakshingles.

Om het regenwater dat aan de zijkanten van de blokhut terecht komt netjes af te voeren is het aan te raden om aan beide zijden een dakgoot te plaatsen. Dit voorkomt dat er grote plassen regenwater naast de blokhut ontstaan dat opspat en de blokhut vervuilt. Bovendien kan een grote hoeveelheid water op tuintegels er na verloop van tijd voor zorgen dat de tegels verzakken.

Blokhutten met verschillende daktypes

Naast blokhutten met kapschuur dak vindt u in ons assortiment ook exemplaren met andere daktypen, waaronder blokhutten met:

Lees meer... Lees minder...
Stel gerust uw vraag!